RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Якщо ми даємо бойовикам інспектувати Шуми, завтра вони будуть під Києвом або Херсоном - військовий оглядач

Михайло Жирохов про інформаційну війну і ситуацію в Шумах

Михайло Жирохов про інформаційну війну і ситуацію в Шумах Бойовики Фото: Getty images

За шість років війни на сході Україна так і не навчилася гідно протистояти у інформаційній війні. На це є низка причин. Відтак наша країна йде на поступки, які призводитимуть до ще гіршої ситуації для України. Про це в ефірі Апостроф Live розповів військовий оглядач МИХАЙЛО ЖИРОХОВ,

- Чи поділяєте ви думку заступника секретаря РНБО Сергія Кривоноса, який в ефірі Апостроф TV заявив, що ми програємо інформаційну війну?

- Інформаційну війну ми почали програвати ще з 2014 року. Пам’ятаємо відсутність комунікації між штабом проведення АТО і суспільством. Пам’ятаємо Іловайськ, пам’ятаємо Дебальцеве, яке внутрішні сторони і зовнішня сторона використали проти української армії і проти українського військово-політичного керівництва.

- За шість років ми не стали більш потужними у цьому сенсі?

- На жаль, ні. Нічого не навчає. Комунікації як не було, так і немає.

- Це пов’язане з тим, що немає стратегії чи не дуже кваліфіковані кадри?

- Кадри само собою, не маємо кадрів західного зразку. Ми маємо тільки кадри радянської навченості. Якщо пам’ятаєте Радянський Союз, то це секретність, реагування тільки після того, як щось вибухнуло, або щось було. І плюс, це консервування таких відносин.

І люди з такою підготовкою займають високі посади у прес-службах усіх рівнів.

- Щодо ситуації в Шумах. Як ви оцінюєте зрив інспекції та таку можливість інспектувати позиції українських військ?

- Таке вже було на початку 2015 року. Була така собі домовленість про те, що бойовики пропускають наші колони забезпечення в ДАП. Просто наша нинішня влада не вивчила ті уроки, на жаль.

- Чи можна очікувати якихось дзеркальних інспекцій позицій бойовиків?

- На жаль, про це навіть не йдеться. Ті люди, які представленні нині у ТКГ, говорять тільки про те, що Україна має йти на якісь поступки, про поступки іншої сторони ніде не йдеться. Ні Кравчук, ні люди, які зав’язані на цей переговорний процес, про це навіть не говорять. Якщо ця тема не піднімається, то розумієте, що ніякого вихлопу так і не буде.

- Чи не багато поступок робить українська сторона?

- На жаль, маємо те, що маємо. І поступки робляться тільки з нашого боку. Починаючи з відведення і закінчуючи цими випадками.

Це прикрий випадок, бо якщо ми підемо на те, що вони будуть інспектувати наші позиції під Шумами, завтра вони будуть інспектувати наші позиції під Києвом або десь під Херсоном.

Читайте також

Ціни на комуналку зміняться: за що українці платитимуть більше

Тариф на електроенергію в Україні підвищать з 1 червня до 3,5 гривні за 1 кіловат-годину, холодна вода поки що не подорожчає

Українці зачекалися тепла: яка погода буде у вихідні

Українці втомилися від дощів і чекають на повернення теплої квітневої погоди - і Гідрометцентр обіцяє тепло

Напади на військових з ТЦК: як припинити агресію

Українці стали все частіше поводитися агресивно щодо військових, які ще вчора захищали Україну в боях із російськими окупантами