RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Ломаченко - Кролла: у чому головна інтрига чемпіонського бою

Слава Поночовний про майбутній поєдинок Ломаченка

Слава Поночовний про майбутній поєдинок Ломаченка Фото: GettyImages

Суботнього ранку в американському Лос-Анджелесі відбудеться бій між чемпіоном світу в легкій вазі за версіями WBA, WBO і The Ring Василем Ломаченком та британцем Ентоні Кроллою, колишнім чемпіоном світу за версією WBA. Згідно букмекерських котирувань, Ломаченко є фаворитом бою. Чи є шанси у Кролли або ж він чергова "жертва" українського боксера, - "Апострофу" розповів експерт і коментатор боксу В'ячеслав Поночовний.

ЛОМАЧЕНКО - КРОЛЛА ДИВИТИСЯ ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЮ БОЮ

- Ким є Кролла як боксер і наскільки він небезпечний для Ломаченка?

- Кролла в будь-якому разі офіційний претендент, колишній чемпіон світу. В принципі, гідний опонент. Але якщо порівнювати його з усіма попередніми суперниками Василя, навіть через призму букмекерських котирувань, то на перемогу Ломаченка в цьому бою пропонується мінімальний коефіцієнт, який був за всю його професійну кар'єру. З тисячі гривень можна підняти тільки шість - коефіцієнт 1,006. Тобто у Кроллу взагалі ніхто не вірить. Але це досвідчений боксер. Ми просто вже звикли, що Ломаченко перемагає всіх однією рукою.

На цей же бій люди йдуть, щоб дивитися в першу чергу на Ломаченка. Навіть не важливо, хто у нього в суперниках. Але, знову ж таки, всі хотіли бій з іншими чемпіонами, про це говорив і сам Василь, але не було вибору, так як Едді Хирн (промоутер Кролли) дуже впливовий. Він допоміг Кроллі стати першим номером і офіційним претендентом. Діватися було нікуди, тим більше, що у Ломаченка щільний графік, а Боб Арум (промоутер Ломаченко) пообіцяв в цьому році три бої.

Звертаю увагу на те, що бій буде проведено на арені "Стейплс-Центр", не дивлячись на те, що це начебто і прохідний поєдинок. "Стейплс-Центр" - велика арена, хоча майбутній бій не проти американця або латинського боксера, а проти британця, якого в США ніхто толком не знає. Ось ми і подивимося, чи збере Ломаченко своїм ім'ям арену на цей поєдинок.

- Виходить, що цей бій - виклик для Василя: чи зможе він зібрати глядачів?

- Так, чи зможе він зібрати арену саме своїм ім'ям. Тому що ім'я суперника взагалі нічого не говорить фанатам боксу в США.

- У Кролли є якісь якості, завдяки яким він міг би на рівних битися з Ломаченком?

- Йому складно буде битися на рівних з Василем. Його манера бою - це сховатися за блоком, а Ломаченко любить таких. Він зі своїми зміщеннями з боку в бік перебуватиме у таких положеннях, що зможе наносити удари, які Кролла не побачить. Єдина надія Кролли на свій міцний блок, тобто витримати всі ці атаки і контратаки. Йому буде вкрай складно конкурувати. У цьому поєдинку буде велика перевага Ломаченка. Всі це розуміють.

Единственная надежда Кроллы на свой прочный блок, то есть выдержать все эти атаки и контратаки Фото: GettyImages

- Як закінчиться бій?

- Дострокова перемога Ломаченка у другій половині бою.

- Чи є шанси у Кролли протриматися 12 раундів?

- Простояти всю дистанцію - це найкращий варіант для нього. Тоді він зможе пишатися собою.

- Чи може Кролла відмовитися від продовження поєдинку, як це було з іншими суперниками Ломаченка?

- Цього можна чекати від будь-кого, не тільки від Кролли. Сам Кролла пообіцяв, що що він не здасться. Мовляв, краще він впаде в першому раунді, ніж здасться. Сподіваюся, не буде такого, що він просто відмовиться. Але якщо Ломаченко битиме його у кожному раунді, то він може здатися. Його команда може прийняти таке рішення. Все може бути - тут прогнозувати складно. Єдине, що зрозуміло - Ломаченко фаворит. Причому ще більший фаворит, ніж у попередніх боях.

- А як взагалі боксерам рівня Кролли виходити в ринг проти такої махини, як Ломаченко?

- Кролла говорив, що він все бачить. Він розуміє, що поступається Ломаченку за всіма параметрами. Ломаченко - це монстр зі своїми тактико-технічними характеристиками.

Але шанси у Кролли є. У нього ж теж дві руки, дві ноги. Є шанс, що він влучить, що Ломаченко оступиться або зробить помилку. На це у нього надія. У боксі ми таке бачили і не раз. Та й Ломаченко раніше показав, що він теж людина, і бував у нокдауні.

- Шанс Кролли виключно в помилках Ломаченка?

- Шанс і надія Кролли виключно на помилки Ломаченка і недооцінку суперника.

Читайте також

Арсенал - Челсі - 5:0 "червоний" рекорд у лондонському дербі

Арсенал та Челсі влаштували фантастичне видовище у матчі чемпіонату Англії

Реал - Барселона - 3:2 матч-трилер у Ель-Класіко

В Ель-Класіко Реал обіграв Барселону, двічі програючи по ходу матчу

Манчестер Сіті - Челсі - 1:0 Мудрик і Ко програли битву за єврокубки

Манчестер Сіті у дуже важкому матчі обіграв Челсі та вийшов у фінал Кубка Англії