RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Побачити Мадрид і померти: чи є у "Шахтаря" шанси проти "Реала"

"Гірники" стартують в Лізі чемпіонів битвою проти Королівського клубу

"Гірники" стартують в Лізі чемпіонів битвою проти Королівського клубу Гравці Шахтаря в гарному настрої готуються до матчу Фото: facebook.com/fcshakhtar

Чемпіон України донецький "Шахтар" у першому турі Ліги чемпіонів зіграє з найтитулованішим клубом турніру мадридським "Реалом", який виграв Кубок чемпіонів 13 разів.

"Апостроф" розповідає головне про битву в Мадриді.

Де і коли

Зустріч чемпіонів України та Іспанії відбудеться на стадіоні імені Альфредо Ді Стефано (на "Сантьяго Бернабеу" проходять ремонтні роботи). Але у зв'язку з важкою ситуацією з COVID-19, гра пройде без глядачів.

Початок матчу - 19:55.

РЕАЛ - ШАХТАР: ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ

А судді хто?

Матч обслуговуватиме сербська бригада на чолі з 34-річним Срджаном Йовановичем, який носить звання рефері ФІФА з 2015 року.

Матчі за участю "Шахтаря" і "Реала" Йованович раніше не обслуговував.

Кадрові втрати

"Шахтар" зіграє відразу без десяти гравців основного складу, серед яких Сергій Кривцов, Микола Матвієнко, Ісмаїлі, Тарас Степаненко, Алан Патрік, Віктор Коваленко, Тайсон, Жуніор Мораес і Сергій Болбат. Справа в тому, що у всіх вищевказаних футболістів, крім Коваленка, раніше був виявлений коронавірус. І хоча тести, зроблені напередодні, не виявили COVID-19 у гравців, за правилами УЄФА, футболісти, у яких був коронавірус за тиждень до матчу, не можуть вийти на поле.

Також через ковід не вийде з перших хвилин Андрій Пятов. Місце у воротах займе Анатолій Трубін.

Місце у воротах займе Анатолій Трубін Фото: facebook.com/fcshakhtar

У "Реала" головна втрата - капітан Серхіо Рамос. Він не зіграє через травму коліна. Не допоможе Королівському клубу і один з лідерів атаки бельгієць Еден Азар.

Також через травми зустріч пропустять Дані Карвахаль, Альваро Одріосола, норвежець Мартін Едегор і Маріано Діас.

А ось український голкіпер Андрій Лунін напевно потрапить в заявку "вершкових". Можливо Зінедін Зідан навіть довірить йому місце в воротах після невдалої гри Тібо Куртуа в чемпіонаті ("Реал" вдома програв скромному "Кадісу").

Хто фаворит?

Безумовно, Королівський клуб є фаворитом сьогоднішньої гри. Від "Реала" сьогодні чекають тільки перемоги, а будь-який інший результат буде розцінюватися як провал.

Але! Суботній матч чемпіонату проти "Кадіса" показав, що у грі "Реала" чимало проблем. Чи скористається ними молодь "Шахтаря" - це інше питання. У "гірників" непогана лінія атаки, навіть з урахуванням відсутності 10 гравців основи. Головні питання до оборони і опорної зони. Якщо не дрижатимуть коліна перед Кроосом, Модрічем і компанією, то "гірники" дадуть бій.

До того ж, через епідемію коронавірусу матч пройде без глядачів, тобто тиску з боку інчас не буде.

Але будемо реалістами. За рівнем футболістів "Реал" на кілька голів вище. І футболістам "Шахтаря" потрібно показати свою найкращу гру, щоб поїхати з Мадрида зі щитом.

Слова тренерів

"Реал" - команда дуже небезпечна і сильна. Але я хочу від матчу одного: щоб мої футболісти віддали багато енергії, тому що вони хочуть перемогти, хочуть домогтися успіху", - сказав наставник "Шахтаря" Луїш Каштру.

Луїш Каштру чекає цікавої гри Фото: facebook.com/fcshakhtar

Португалець підкреслив, що поразка "Реала" від "Кадіса" нічого не означає.

"Я не можу дивитися на "Реал" і думати, що вони більше не сильні. Ми розглядаємо "Реал" як дуже сильну команду і віддаємо собі звіт у тому, на що здатен клуб з Мадрида. Можу сказати, що з нашого боку буде багато молодих футболістів. Вони вийдуть на поле з дуже великою енергією і бажанням показати силу команди - не індивідуальну, а саме команди. Тільки команда "Шахтар" в цілому зможе показати себе на високому рівні проти сильного "Реала", - зазначив Луїш Каштру.

Керманич "Реала" Зінедін Зідан висловився про "Шахтар" у двох словах: "Це дуже конкурентоспроможна команда, яка володіє хорошим резервом".

"Я не знаю, що буде сьогодні на полі, але запевняю, що ми будемо битися до кінця. Зробимо все, щоб наші вболівальники пишалися "Реалом", - сказав Зідан про сьогоднішню гру.

Скандал!!!

Іспанські журналісти не поставили наставнику "Реала" Зінедіна Зідана і голкіперу Тібо Куртуа жодного питання про "Шахтар". Мовляв, вони не бачать в ньому будь-якої загрози для Королівського клубу. Наставник "Шахтаря" зазначив, що це неповага до команди з України.

"Це брак поваги. Журналісти могли б запитати хоч щось про "Шахтар", тому що "Шахтар" гратиме з "Реалом". Навіть якщо ми переживаємо зараз не найкращий момент - це брак поваги. Але у світі зараз дуже багато людей, які не поважають одне одного. Кожен день так було, є і буде. Можливо, неповага іноді призводить до таких дій. Це речі, проти яких я виступаю. Мені не подобається, але окей - ми повинні вміти жити з цим. Немає нічого гіршого в світі, ніж якщо ми будемо недооцінювати інших. Дуже важливо поважати всіх. На жаль, мабуть, глобальна ситуація з коронавірусом багатьох не навчила. Деякі люди думають, що знаходяться вище, що вони кращі, ніж інші. Це сумно, але така правда" , - сказав Луїш Каштру.

Котирування букмекерів

Згідно букмекерських котирувань, "Реал" є беззаперечним фаворитом. На перемогу Королівського клубу дають коефіцієнт 1,20, тоді як тріумф "Шахтаря" оцінюється коефіцієнтом 12,50. На нічию букмекери дають коефіцієнт 7,25.

У дзеркалі статистики

Раніше команди зустрічалися в сезоні 2015/2016. Тоді також в першому турі Ліги чемпіонів "Реал" розгромив "Шахтар" з рахунком 4:0. У п'ятому турі "Шахтар" вдома поступився "вершковим" з рахунком 3:4.

В цілому у "Шахтаря" не найкраща статистика з іспанськими клубами - 5 перемог, 6 нічиїх і 14 поразок. В Іспанії - 3 перемоги, 2 нічиїх і 7 поразок.

"Реал" зіграв 14 ігор з клубами з України - 7 перемог, 6 нічиїх і 1 поразка (в чвертьфіналі ЛЧ 1999/2000 від "Динамо"). У Мадриді "Реал" виграв 5 матчів при двох нічиїх.

Орієнтовні склади

Реал: Куртуа - Менді, Мілітан, Варан, Начо - Кроос, Каземіро, Модріч - Вінісіус, Бензема, Асенсіо

Шахтар: Трубін - Корнієнко, Хочолава, Бондар, Додо - Майкон, Маркос Антоніо - Тете, Соломон, Марлос - Дентіньо

Читайте також

ПСЖ - Боруссія - 0:0 онлайн трансляція матчу 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Пряма трансляція півфінального матчу-відповіді Ліги чемпіонів ПСЖ - БОРУССІЯ Дортмунд - дивитися live з Парижу

Боруссія - ПСЖ - 1:0 німці роблять маленький крок у фінал ЛЧ

Боруссія та ПСЖ зіграли перший матч у півфінальній стадії Ліги чемпіонів

Шлях деградації: Тривала криза в Федерації боксу України імені Ільченка

Федерацію боксу України очолив Олег Ільченко - людина з кримінальним минулим та без менеджерського досвіду