RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

У Росії фермери викидають тонни редису на звалища: вражаюче відео

У Росії на звалища почали викидати тонни свіжого редису. Це пов'язано з тим, що продавати його просто не вигідно, та й особливого попиту серед росіян на редис немає.

Як пишуть місцеві ЗМІ, гори великого редису викидають на сміттєвих полігонах, в лісосмугах, перемішавши з гноєм або задискувавши в грунт.

"25 квітня 2020 року, знаходимося на збиранні редису. Сорт Черріет. Дивіться, яка гарна редиска", - говорить один з фермерів, який зняв процес утилізації на відео.

Відзначається, що фермери на можуть скористатися нагодою, щоб заробити, здавши редис на реалізацію.

"Очікуємо, що це буде не тільки з редискою, а й з буряком, морквою, кавунами та іншими овочами. Хотілося б, щоб хтось звернув увагу і зробив висновок. Редис був укривний, під поливом, дорогі сорти, ранні. Дивіться: редис, як яблуко і не порожній усередині", - йдеться у відео.

Інший фермер розповів, що йому довелося утилізувати близько 20 тонн свіжого редису.

"Торговельні мережі не беруть. Я не знаю, що там в Москві, кажуть, продають ізраїльську редиску. Можливо, у нас перевиробництво. У минулому році було нормально. Може бути, позначаються і обмеження: люди бояться виходити купувати. Хоча зараз у нас відкрили ринки на вулиці, фермерські павільйони, але там людей небагато, невеликі продажі. І торгують зараз по 80 рублів. А два тижні тому був редис по 120 рублів. Але оптового покупця немає ", - кажуть фермери.

Нагадаємо, що експерти розповіли, чи ризикує Україна залишитися без хліба в нинішньому році через посуху.