RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Росія здивувала: з'явилися деталі переговорів радників "нормандської четвірки"

Віцепрем’єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявив, що жодних ультиматумів під час розмови у Берліні не прозвучало.

Про це повідомляє Громадське радіо.

"Це надумана історія і слово ультиматум не може бути застосоване до перемовин, які відбувалися", - сказав Резніков.

Йдеться про начебто вимоги російської сторони подати план внесення змін до Конституції України.

"Завданням для Мінської трьохсторонньої контактної групи є обговорення правових аспектів Мінських угод, в тому числі закону "Про особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей", що скорочено ми називаємо особливим статусом. І такий закон парламент України минулої каденції ухвалив, його дію продовжено до 31 грудня поточного року вже парламентом цієї каденції. Це і є елемент Мінських угод. Раніше з російської сторони лунало, що особливий статус мав би бути включений до Конституції України. Але ніякого особливого статусу окремих районів Донецької та Луганської областей та будь-яких інших районів також в Конституції України бути не може", - наголосив Олексій Резніков.

Раніше німецький журнал Der Spiegel повідомив з посиланням на документ, отриманий центром з розслідувань "Досьє" з урядових кіл РФ, що Москва вимагає від Києва до 6 липня розробити проект поправок до Конституції про надання окремим регіонам Донбасу особливого порядку місцевого самоврядування.

Як "Апостроф" повідомляв, заступник глави адміністрації президента РФ Дмитро Козак після зустрічі політичних радників глав держав "нормандської четвірки" у Берліні, заявив, що до проведення зустрічі в "нормандському форматі" на вищому рівні Україна повинна прийняти й погодити з Донбасом десятки законів.