RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

"Підвищують поріг насильства над країною": Вадим Рабинович висловився про спірні рішення оточення президента

Представники президентської команди і він сам порушують власні передвиборні обіцянки, при цьому приймаючи потенційно шкідливі для країни рішення.

Таку думку висловив народний депутат, співголова партії "Опозиційна платформа - За життя" Вадим Рабинович в ефірі ток-шоу на каналі "112 Україна".

Як приклад він привів рішення влади "позбавити майже півмільйона громадян права голосу".

"На президентських виборах, коли було зрозуміло, що більшість проголосують за "поновлення" Зеленського, голосувати можна було всім, а зараз - вибірково", - нагадав політик.

Вадим Рабинович звернув увагу, що Зеленський є ініціатором ряду рішень при цьому на вибори він ішов з іншими гаслами.

"Він говорив: "Продам авіапарк!". Брехав. Казав: "Роста тарифів не буде. Я знижу тарифи!". Брехав. Він говорив: "Кортежів не буде". Кортежі зараз більше, ніж у Януковича. Зеленський говорив: "кумівства не буде". А що ми бачимо? Крім кумів у владі немає нікого! Посадок немає, Офіс Президента не перенесли, на державних дачах живуть, призов до армії не скасували... Повний набір брехні!.. Найголовніші обіцянки, за які Зеленського обрали президентом - припинення насильства над російськомовним населенням, перегляд закону "Про мову" і встановлення миру на Донбасі. За цими двома пунктами президент Зеленський нам збрехав!", - підкреслив Вадим Рабинович.

Співголова партії "Опозиційна платформа - За життя" привів передвиборчу обіцянку Зеленського, яку він виконав - позбавив народних депутатів недоторканності.

"Зверніть увагу, як ми стали жити після позбавлення парламентаріїв недоторканності... Хоч один депутат сів? Ні! А навіщо їх позбавляли недоторканності? Щоб вони на владу боялися (рот відкривати)?" - зауважив депутат.

Рабинович вважає, що "брехня влади, замаскована під жарти, знищує державність".

"Прийнято кілька рішень, які шкодять країні. Україна припинила угоду з РФ про взаємне заснування торгових представництв, - влада закриває останні осередки торгівлі, які могли б функціонувати з Росією. Премьер Шмигаль заявив, що найголовнішим осередком поширення коронавірусу в Україні є весілля і релігійні обряди. Не нічні клуби і політичні тусовки, а храми і весілля! Хлопчику Максиму Ткачуку, який на пісенному конкурсі виконав пісню "Смуглянка", анулювали заявку на участь в Нацвідборі конкурсу "Дитяче Євробачення-2020"! Коли на 12-річному сироті відіграються - значить, що вони перейшли моральний поріг!.. Я буду підтримувати цю молоду людину, ми зробимо йому тур, тому що так знущатися над людьми неприпустимо! Я подам депутатський запит про перегляд повноважень органу на чолі з Аласанією (НТКУ), який не пускає на конкурс сироту, розпоряджаючись бюджетними грошима. У пропрезидентській команді нехай Біблію шанують - там сказано, що сиріт ображати не можна", - запропонував Вадим Рабинович.