RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

США і ЄС серйозно обговорюють введення "адресних санкцій" щодо Білорусі

США і країни Євросоюзу обговорюють ведення "адресних санкцій" щодо Білорусі. Таку заяву зробив перший заступник держсекретаря США Стівен Біген.

Як передає "Апостроф", про це повідомляє ТАСС.

Біген зазначив, що Білий дім разом з європейськими партнерами мають намір розширити перелік з 17 осіб, на яких накладено санкції, про це буде оголошено "в найближчому майбутньому".

"Ми тісно координуємо з нашими союзниками і партнерами подальші кроки, які включають санкції. США зберігають санкції відносно 17 осіб, включаючи лідера Білорусі і інших високопоставлених осіб. Крім того, ми здійснюємо тісну координацію з нашими європейськими партнерами в питанні про додаткові адресних санкцій по відношенню до всіх тих, хто несе відповідальність за порушення прав людини і репресії в Білорусі", - заявив Біген в п'ятницю, 11 вересня, на спеціальному телефонному брифінгу для журналістів, присвяченому ситуації в Білорусі.

За словами Бігена, заходи, що вживаються Вашингтоном і його союзниками, "повинні стати чітким сигналом для тих, хто сприяє насильству" в Білорусі.

Американський чиновник наголосив, що народ Білорусі відкинув уряд на чолі з президентом Олександром Лукашенком, який "не працює в інтересах білоруського народу".

"Тепер, після того як народ явно відкинув режим, керівництво Білорусі використовує насильство для підтримки своєї влади", - сказав він.

Як повідомляв "Апостроф", Україна у Парламентській асамблеї Ради Європи запропонувала ввести санкції за порушення прав людини у Білорусі.