RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

У Китаї презентували електричний седан Futurist в ретро-стилі: фото незвичайного авто

На Пекінському автосалоні 2020 року представили концепт компанії Great Wall Motors - люксовий електричний седан в ретро-стилі під назвою Futurist.

Про це повідомляє CARAKOOM.

Витвір китайського автопрому в майбутньому може поповнити серійний модельний ряд автомобільних брендів Great Wall, Haval, Wey, Ora або будь-якого іншого, що входить до складу найвідомішого китайського автовиробника, тому наразі він не має бейджу і емблеми приналежності.

Назва концепту Futurist, хоч і натякає на майбутні повністю електричні автомобілі, але схоже, що дизайнери Great Wall черпали натхнення з багатьох знакових автомобільних легенд.

Приміром, передня частина Futurist нагадує американський маскл-кар Ford Mustang, пропорції ж концепткара чимось нагадують BMW 2002. Авто відрізняється чистими лініями і яскравими деталями - крихітними хромованими камерами заднього виду, круглими протитуманними фарами, що нагадують Mini Cooper, і багатоспицевими колесами "а-ля" Alpina. Також автомобіль обладнано суїцидальними дверима, які відкривають широкий прохід в білий шкіряний салон, у нього відсутні середні стійки і приховано висувні дверні ручки.

Futurist має велике трьохспицеве рульове колесо з тактильними кнопками на верхніх спицях, отвори вентсистеми у вигляді турбін з кнопками клімат-контролю в центрі, круглу цифрову панель приладів і широкоформатний плоский дисплей. Чотири окремі сидіння з вбудованими підголівниками попарно розділені високою консоллю з прозорим скляним сенсорним блоком управління зверху.

Куратором проекту Futurist є колишній дизайнер Land Rover Філ Сіммонс, який також створив позашляховик Haval Big Dog. Great Wall Motors заявляє, що їх концепт заснований на новій платформі Lemon, яка може оснащуватися ДВС, гібридними і повністю електричними силовими установками.

В даному випадку у автомобіля повністю електрична трансмісія з акумуляторною батареєю без кобальту і з запасом ходу до 700 кілометрів. Також в проекті передбачається застосування технологій автономного водіння 3-го рівня і можливості голосового управління системами автомобіля.

Як повідомляв "Апостроф", у мережі з'явилося вражаюче відео краш-тесту сучасного автомобіля Toyota Yaris.