RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Вільна економічна зона для Донбасу: у Зеленського роз'яснили, що це означає

Українським виборцям під час голосування на місцевих виборах 25 жовтня буде поставлено питання про створення вільної економічної зони для Донбасу.

Про це повідомляють на сайті глави держави.

Маються на увазі території, які підконтрольні Україні. В Офісі президента вважають, що таким чином буде прискорено процес повернення Донецька і Луганська, якщо ініціативу підтримають українці. Йдеться про концепцію регіональної економіки, яка "зшиває" регіон, робить його привабливим для бізнесу, системно відновлює інфраструктуру.

В ОПУ підкреслили, що вкрай важливо створювати нові перспективи для бізнесу в регіонах Донецької і Луганської областей, які вільні від бойовиків, але знаходяться поруч з війною. Зараз жителі залишають свої будинки, тому треба створювати для них робочі місця, щоб підтримати їх інтерес залишитися на своїй території.

Також в Офісі президента вважають, що прискорений економічний розвиток з нашого боку лінії розмежування на Донбасі може бути і наочним аргументом для абсолютно всіх жителів тимчасово окупованої території обирати саме Україну.

Крім того, залучення інвесторів на Донбас може стати інструментом демонтажу будь-якого негативного впливу окупантів. Так як ще не виключений ризик ескалації, поки бойовики не готові приймати мирні рішення.

Вільна економічна зона для Донбасу може мотивувати інші держави, які інвестують в бізнес у Луганській і Донецькій областях, захищати роботу своїх компаній.

"Спеціальний найлояльніший підхід до оподаткування, принципово комфортні умови державного нагляду за бізнес-діяльністю - це може суттєво допомогти українському Донбасу. Спочатку вільному, а потім і звільненому", - йдеться в повідомленні.

Вільна (або спеціальна) економічна зона - це частина території України, на якій функціонує спеціальний режим економічної діяльності. На такій території можуть встановлюватися пільгові митні, валютно-фінансові, податкові та інші умови. Мета СЕЗ - залучення іноземних інвестицій, збільшення експорту товарів і послуг, впровадження нових технологій, більш раціональне використання природних і трудових ресурсів.

Також читайте в матеріалі "Апострофа": Таємниче опитування Зеленського: що і хто стоїть за ідеєю Банкової.