RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Екс-боєць "Беркута" несподівано поновився на посаді: подробиці і фото

Харківський окружний адміністративний суд поновив на посаді колишнього командира роти "Беркута" Віктора Шаповалова. Він перебував під слідством у справі Майдану, але був відпущений з СІЗО по так званому "закону Савченко".

Відповідне рішення опубліковано в Єдиному реєстрі.

Повідомляється, що він через суд вимагав від МВС та Національної поліції визнати незаконними та скасувати наказ про його звільнення. Крім того, він вимагав поновлення на посаді та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Суд скасував наказ про його звільнення з посади командира оперативної роти № 2 батальйону міліції громадської безпеки особливого призначення ГУ МВС у Харківській області.

Крім того, з МВС на його користь було стягнуто середній заробіток за час вимушеного прогулу в розмірі 11 297 гривень.

Шаповалов перебував під арештом з 2015 року, а в листопаді 2019 року вийшов з СІЗО по "закону Савченко" (день перебування в СІЗО зараховувався за два). По ньому термін утримання під вартою Шаповалова склав 9 років з 10 максимально передбачених пред'явленим йому обвинуваченням.

Він звинувачується в перевищенні влади щодо активістів Майдану. Шаповалов ще перебуває під слідством і не виправданий.

Як повідомляв "Апостроф", колишні співробітники українського підрозділу "Беркут" беруть участь в розгоні мітингів в Білорусі.