RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

В Україні пройдуть військові навчання за участю 5 країн НАТО: перші подробиці

В Україні планують провести військові навчання за участю п'яти країн, які є учасниками НАТО. Навчання отримали назву Козак-Мейс.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Генерального штабу ЗСУ.

Навчання заплановано на травень-червень 2021 року. У повідомленні уточнили, що у них візьмуть участь понад тисячу військовослужбовців. Останні переговори про проведення навчань відбулися у Миколаївській області.

Представники Генштабу відзначили, що у навчаннях будуть задіяні п'ять держав, які входять до Північноатлантичного альянсу. Також мова йде і про учасників програми "Партнерство заради миру". У повідомленні сказано, що штаб та підрозділи багатонаціональної бригади буде залучено до тренування відбиття масштабного наступу збройних сил умовної країни-агресора.

У ході навчань, які пройдуть в Україні, військовослужбовці будуть робити відпрацьовувати оборону з подальшим переходом в атаку. Головна мета - відновити державний кордон і територіальну цілісність країн, які зіткнулися з агресією з боку інших держав. Представник України Олексій Арестович заявив, що одна з цілей майбутніх тренувань - ретельно вивчити сценарій війни з Російською Федерацією.

Як писав "Апостроф" раніше, ВСУ за допомогою турецького дрона "промацали" ППО окупантів в Криму.