RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Помер ветеран АТО, який отримав тяжке поранення в боях за Мар'їнку

У неділю, 11 квітня, стало відомо про смерть ветерана АТО, який був важко поранений в боях за Мар'їнку.

Про це повідомила Наталія Чигікова на своїй сторінці в Facebook.

Артем Черняк помер в Одеському військовому медичному госпіталі 10 квітня. Ветеран АТО прославився під псевдонімом Ізя, він брав активну участь в боях за Мар'їнку та пережив снайперське поранення. Медики діагностували у нього ішемічну хворобу серця. Про смерть ветерана повідомили друзі Артема Черняка.

У повідомленні, яке було опубліковано на сторінці Facebook знайомою ветерана АТО сказано, що чоловік любив життя, свою дружину, дочку і Україну до останнього подиху. Жінка назвала чоловіка хоробрим воїном, сміливою людиною і героєм України. Також вона зазначила, що він завжди посміхався і був радий допомогти в будь-якій ситуації, він запам'ятався як прекрасний друг і один з кращих людей в країні.

Про важкий стан Артема Черняка повідомляли ще в 2019 році. Один з волонтерів розповів, що ветеран був серйозно поранений. Після цього у нього з'явилися болі в серці, на які він регулярно скаржився лікарям. Для того щоб подолати недугу, військовому було потрібно стентування. Гроші на лікування збирали родичі, друзі та волонтери. Але побороти недугу так і не вдалося.

Як писав "Апостроф" раніше, бойовики 10 квітня підло атакували ЗСУ на Донбасі, загинув український військовий.