RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

ЦВК поставила крапку в питанні обрання Вірастюка

У Центральній виборчій комісії видали посвідчення народного депутата переможцю виборів до Верховної Ради по 87 виборчому округу, кандидату від партії "Слуга народу" Василю Вірастюку.

Про це повідомили на офіційній сторінці президентської партії.

Видачу Василю Вірастюку посвідчення нардепа прокоментував голова політичної партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

"Ми від початку були впевнені в чесній перемозі Вірастюка, не дивлячись на те, що його основний конкурент на виборах вдавався до численних порушень. ЦВК двічі визнала його переможцем, суди це підтвердили, в кінці своє слово сказали і судді Верховного Суду", - зазначив він і побажав майбутнього колеги плідної роботи в парламенті.

Нагадаємо, що раніше, 1 травня, Велика палата Верховного суду України своєю постановою визнала протиправними дії ЦВК щодо встановлення результатів виборів в окрузі №87, де переміг кандидат від "Слуги народу" Василь Вірастюк. Таке рішення було мотивоване зокрема тим, що ЦВК не забезпечила перевірку всіх порушень, які були допущені і на які посилалися учасники виборчого процесу.

Після цього Центральна виборча комісія на своєму засіданні в середу, 5 травня, відмовила Василю Вірастюку в реєстрації народним депутатом України.

Як повідомляв "Апостроф", 19 травня ЦВК склала новий протокол за результатами виборів в окрузі №87, переможцем яких знову було названо Василя Вірастюка. Цей протокол було оскаржено в Касаційному адміністративному суді в складі Верховного Суду.