RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Росія планувала захоплення всієї території України: знайдено важливі документи

У звільненому від окупантів Тростянці на Сумщині слідчі ДБР знайшли важливі документи російських військових. Вся отримана інформація надійде, зокрема, до міжнародних інстанцій, і жоден із злочинців не уникне справедливого покарання.

Про це повідомили у ДБР.

Слідчі Бюро оглянули понад 2 тисячі гектарів фактично зруйнованого загарбниками міста. Встановлено місця розташування бойових частин агресора та вогневі позиції, з яких вели обстріл. Вилучено документи та особисті речі російських військових.

Досліджуючи наслідки артилерійських та мінометних обстрілів інфраструктури міста з РФ, слідчі ДБР виявили навмисне пошкоджені 322 житлові будинки та цивільні об'єкти Тростянця.

"Слідчі ДБР знайшли важливі документи військових країн, які чітко дають розуміння, що Росія готувалася захопити всю територію України. Уся ця інформація буде вивчена та залучена до матеріалів справи", - зазначив директор ДБР Олексій Сухачов.

У ході слідчих дій встановлено місця, де окупанти катували цивільних. Зафіксовано не менше 34 фактів незаконного позбавлення волі та катувань людей. На місці злочинів виявлено кийки, наручники, металеві кліщі та одяг постраждалих зі слідами крові.

Серед іншого проведено 29 оглядів місць подій, проведено ексгумацію тіл 23 загиблих, у тому числі двоє дітей.

Працівники ДБР знешкодили кілька вибухонебезпечних предметів та передали на потреби ЗСУ знайдені невикористані зброю та боєприпаси.

Крім того, слідчі вважають за доцільне об'єднати в окрему справу і низку проваджень з мародерства.

"Робота триває. Для забезпечення належної ефективності ми залучили найкращих слідчих із центрального апарату та працівників Територіального управління Полтави та Краматорська" , - додав Олексій Сухачов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що президент РФ Путін не залишив плани захопити Київ. Він має намір створити нову державну освіту та включити її до складу РФ.