RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Розвідка за допомогою БПЛА та штурм позицій ЗСУ на Донбасі: зведення Генштабу за 12 травня

Російські окупанти продовжують повномасштабну агресію проти України - основні бої ведуться на Донбасі, бойові сутички йдуть також у Харківській області.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних сил України за 12 травня.

Рашисти обстрілюють територію України ракетами та артилерійськими снарядами - за даними розвідки, супротивник, найімовірніше, продовжить проведення демонстраційних дій на деяких ділянках державного кордону України, а обстріли з території Російської Федерації здійснюються з метою недопущення переміщення підрозділів наших військ на інші напрямки.

На Харківському напрямку ворог кинув основні сили на недопущення просування наших військ та звільнення тимчасово зайнятих російськими окупантами територій. Впродовж доби противник обстрілював позиції наших військ у районах населених пунктів Питомник та Руські Тишки.

У Донецькій та Луганській області російські окупанти та проросійські бойовики проводили повітряну розвідку за допомогою БПЛА "Орлан", застосовували міномети, ствольну артилерію, РСЗВ, а також авіацію. Також противник намагався захопити ділянку місцевості на правому березі річки Сіверський Донець і закріпитися в районі населеного пункту Олександрівка.

Окупанти робили штурмові дії у напрямку населеного пункту Новоселівка, успіху це їм не принесло.

Також рашисти застосували БПЛА для ведення розвідки у районах Покровська та Слов'янська Донецької області та Павлограда Дніпропетровської області.

У Маріуполі ворог продовжив завдавати артилерійських та авіаційних ударів, основні зусилля зосередив на блокуванні наших підрозділів у районі заводу "Азовсталь".

Раніше ми повідомляли, що у боях за Луганську область Збройні сили України знищили цілу батальйонно-тактичну групу російських окупантів.