RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Рашисти наступають на Бахмутському напрямку: зведення Генштабу ЗСУ на ранок 15 травня

Триває 81 перша доба героїчного протистояння України в повномасштабній війні, яку розпочала країна-терорист Росія. Російські окупанти продовжують робити спроби наступу в Східній операційній зоні.

Про актуальну інформацію щодо російського вторгнення станом на ранок 15 травня повідомляють у Генштабі ЗСУ.

Волинський і Поліський напрямки

Російські загарбники не вели активних дій, однак зберігається загроза, що вони ударять ракетами з території Білорусі. Водночас у прикордонних районах не виключається проведення демонстраційних та провокаційних дій ЗС РБ.

Сіверський напрямок

Ворог продовжує посилену охорону ділянки українсько-російського кордону в Брянській та Курській областях, а також обстрілює та завдає авіаційних ударів по території Чернігівської та Сумської областей.

Слобожанський напрямок

Російське окупаційне військо перегруповується, поповнює запаси боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів для відновлення наступальних спроможностей.

На Харківському напрямку ворожі підрозділи не проводили активних бойових дій.

Слов'янський напрямок

Окупанти обстріляли підрозділи Сил оборони України, намагаючись прорватись через наші війська, однак зазнали поразки. Також росіяни проводять доукомплектування та поповнення втрат, продовжують перегрупування військ для поновлення наступу у напрямку на Барвінкове та Слов’янськ.

Ворог прагне розвинути успіх на Бахмутському напрямку. Незважаючи на втрати, продовжує вести наступ на Лиманському, Сєверодонецькому, Авдіївському та Курахівському напрямках. Відзначається перегрупування військ противника на Лиманському та Бахмутському напрямках.

Маріуполь

Продовжується блокада заводу "Азовсталь" - окупанти невпинно завдають авіаційних ударів та здійснюють артилерійські обстріли.

Південнобузький напрямок

Загарбники не проводили активних бойових дій, утримуючи зайняті позиції. Основні зусилля зосереджує на веденні повітряної розвідки та обстрілах позицій Сил оборони.

"Морально-психологічний стан у підрозділах противника залишається на низькому рівні, ворожі підрозділи продовжують зазнавати втрат у живій силі та техніці. За наявною інформацією, у зв’язку зі значними втратами 810-ї окремої бригади морської піхоти Чорноморського флоту в ході бойових дій на території Україні, прийнято рішення про доукомплектування бригади особовим складом з інших підрозділів, що входять до складу Чорноморського флоту, зокрема членами екіпажів кораблів", - інформують у Генштабі ЗСУ.

Щодо втрат ворога за минуло добу, то Сухопутні війська та Повітряні Сили знищили:

  • сім БпЛА типу “Орлан-10,
  • один літак,
  • опорний пункт,
  • командно-спостережний пункт роти,
  • 10 броньованих машин,
  • особовий склад противника.

Водночас на Донецькому та Луганському напрямках за минулу добу відбито дванадцять атак ворога, знищено:

  • вісім танків,
  • п’ять артилерійських систем,
  • дев’ять одиниць бойової броньованої техніки,
  • п’ять автомобілів противника.

Також російське окупаційне військо несе втрати й на інших напрямках.

Раніше "Апостроф" показував, як українські військові знищили російський винищувач за 50 млн доларів.