RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

"Росія не повинна мати права голосу": Зеленський виступив на засіданні Ради Безпеки ООН

Після ракетної атаки торгово-розважального центру в Кременчуці Російська Федерація не має права залишатися в Раді безпеки ООН, адже ці дії є справжнім терористичним актом.

Про це президент України Володимир Зеленський заявив під час свого виступу на засіданні Радбезу ООН у вівторок, 28 червня.

"Має бути ухвалено рішення, що це терористичний акт", – сказав український лідер.

Він наголосив, що РФ порушує фундаментальні принципи Організації об'єднаних націй та міжнародного правопорядку, але попри це вона досі залишається у структурах ООН.

Разом з тим, якби будь-яка організація світу вбивала якийсь народ так, як РФ вбиває українців, це точно назвали б тероризмом. Зеленський закликав карати й на рівні держави те, що карається лише на рівні організацій.

"ООН має отримати юридичні права карати країни-терористи", – сказав він.

На думку глави України, Росія не має права брати участь в обговореннях та голосуванні щодо війни проти нашої країни.

“Я закликаю вас позбавити делегацію держави-терориста повноважень у Генеральній асамблеї ООН, і це можливо. Росія не має права залишатися в Радбезі", – заявив Зеленський.

Нагадаємо, 27 червня ТРЦ "Амстор" в Кременчуці було атаковано ракетами Х-22 військовослужбовцями 52 гвардійського важкого бомбардувального авіаційного полку ВЧ 33310 ЗС РФ.

В результаті обстрілу будівлю ТРЦ було повністю зруйновано, а її руїни розбирали до ранку. Окупанти вбили 18 людей, ще 36 пропали безвісти.