RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Ворог безуспішно намагається просунутися на всіх напрямках: карта війни в Україні 4 серпня

Йде 162-та доба повномасштабної війни з російськими окупантами, ворог стягує сили на південь, формуючи ударну групу і намагається просунутися на всіх напрямках, але не має успіху.

Висновки аналітиків щодо ситуації на фронтах України публікує американський Інститут вивчення війни (ISW).

Ключові висновки

  • Російські сили, ймовірно, використовують українську Запорізьку атомну електростанцію (АЕС) в Енергодарі, щоб зіграти на побоюваннях Заходу щодо ядерної катастрофи в Україні, намагаючись цим послабити волю західних держав надати військову підтримку українському контрнаступу.
  • Російські сили, ймовірно, підпалили тюремний комплекс з українськими військовополоненими в окупованій Донецькій області, але звинуватили Україну в передбачуваному високоточному ударі з використанням західної військової техніки, що, ймовірно, посилить нерішучість США щодо продовження постачання HIMARS Україні.
  • Москва, ймовірно, продовжує спроби використати свої відносини з Тегераном, щоб отримати безпілотники для використання в Україні.
  • Російські війська провели обмежену наземну атаку на північний захід від Слов'янська і продовжили наступ на Бахмут з північного сходу, сходу та південного сходу.
  • Російські сили віддають пріоритет лобовим атакам на Авдіївку та не змогли закріпитися у Пісках.
  • Повідомляється, що російські сили формують ударну групу, щоб запобігти контрнаступу українських військ на півночі Херсонської області або завдати їм удару у відповідь.
  • Російська окупаційна влада може дозволити як особисте, так і онлайн-голосування на майбутніх псевдореферендумах про приєднання окупованої території України до Росії, що дозволить Росії просто сфальсифікувати результати голосування.

Схід України

Слов'янськ

У районі Слов'янська росіяни провели наземні атаки та продовжили обстріли. На цій ділянці продовжують нейтралізацію розвідгруп або розвідки боєм. Ворог також завдає ударів на захід від Ізюму у бік Харкова. Сіверськ також був обстріляний, але наземних операцій у його районі не зафіксували.

Бахмут

Окупанти б'ють на південний схід від Бахмута з північного східного напрямку. Росіяни намагаються просунутися до міста з півдня, з боку Новолуганського.

Авдіївка

Ворог продовжує атаки з південного заходу та південного сходу від Авдіївки. На північний схід росіяни також активізувалися та атакують Красногорівку. Крім того, вони намагалися просунутися у бік Мар'їнки та Білогірки.

Харків

Росіяни намагаються прорватися в Дементьєвці та зміцнюють позиції вздовж кордону, проводячи операції повітряної розвідки та радіоелектронної боротьби. Під ударом опинилися райони на північ, схід, південь від Харкова.

Південь України

Російські сили продовжують атаки на північному заході Херсонської області, намагаючись вибити українських військових із плацдарму на річці Інгулець. Ворог створює ударну групу, щоб завадити українському контрнаступу біля кордону Дніпропетровської та Херсонської області. Росіяни планують наступ.

Окупанти також стягують військових та техніку у бік Кривого Рогу. Також помічені колони техніки з Маріуполя у бік Бердянська та на південь із Мелітополя – до Херсонської області.

Раніше "Апостроф" публікував зведення Генштабу ЗСУ станом на ранок 4 серпня.