RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Зеленський повідомив, що Україна отримала системи ППО NASAMS

Президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна нарешті отримала американські системи протиповітряної оборони NASAMS.

В інтерв'ю виданню CBS глава держави заявив, що Україна отримала дві батареї комплексу. Така система ППО захищає Білий дім і вважається однією найефективнішою у світі.

"Наше завдання – захистити власну територію. Нам не потрібна чужа країна, нам не потрібна іноземна нація. Ми хочемо захистити нашу землю та врятувати наш народ. Саме тому танки є дуже важливими як приклад для всього світу", - наголосив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гаубиці, ракети та багато іншого: повний список останнього пакету допомоги США українським бійцям

"Нам абсолютно необхідно, щоб Сполучені Штати виявили лідерство та дали Україні системи ППО. Хочу подякувати президенту Байдену за позитивне рішення, яке вже прийнято. А у Конгресі США ми отримали системи ППО NASAMS. Але повірте, що цього навіть близько не вистачить, щоб охопити громадянську інфраструктуру, школи, лікарні, університети, будинки українців. Навіщо це потрібно? Нам потрібна безпека, щоби повернути українців додому. Якщо це буде безпечно, вони приїдуть, оселяться, працюватимуть тут і платитимуть податки, і тоді ми не матимемо дефіциту в 5 млрд доларів у нашому бюджеті", - додав він.

Нагадаємо, речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі Апостроф TV заявив, що Україна створила унікальну систему ППО, яка здатна протистояти ракетам третього тисячоліття. Це стало можливим не тільки через використання українського та західного озброєння, а й завдяки роботі наших військових.