RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Росії горять не лише військкомати: фото, відео та карта підпалів

Після того як 21 вересня російський диктатор Володимир Путін оголосив про часткову мобілізацію населення, територією країни прокотилася хвиля підпалів військкоматів, проте палають не тільки вони - підпалюють також адмінбудинки і навіть здійснюють самопідпали.

Telegram-канал "Медіазона" опублікував відповідну карту.

Зазначається, що з початку війни в Росії підпалили 54 військкомати та адміністративні будівлі. За п'ять днів після оголошення мобілізації трапилося 17 таких випадків.

Читайте також: У Росії чоловік увірвався до школи і відкрив стрілянину по дітях: останні подробиці про жертв

Як повідомляє Telegram-канал "Роспартизан", у ніч на 26 вересня чоловік кинув коктейль Молотова у військкомат у Калінінградській області. Вогонь охопив стіну будівлі, ймовshyj, пляшка не розбила вікно. Наголошується, що його не впіймали.

Крім того, в місті Кіровськ Ленінградської області, противники мобілізації виявили винахідливість - вони просвердлили дірку у вікні кабінету військкомату, вставили до неї трубку, прикріплену до підвішеної каністри з пальним. Так їм вдалося підпалити військкомат без зайвого галасу та успішно втекти. Вогонь встиг охопити частину кабінету та зіпсував частину цифрових носіїв.

В Урюпінську близько 4 години ранку чоловік підігнав до входу у військкомат автомобіль ВАЗ і підпалив його. Він також почав закидати будівлю коктейлями Молотова. Почалася велика пожежа, всього встигло вигоріти 100 кв. м приміщень. Вогонь помітив патруль, його загасили. Під час затримання палій заявив, що зробив це на знак протесту проти мобілізації.


У Рязані чоловік вирішив діяти дуже радикально: протестуючи проти мобілізації, він підпалив себе на автовокзалі.


Своєю чергою, український журналіст та активіст Володимир Золкін закликав росіян використовувати будь-які способи, щоб уникнути мобілізації. Він наголосив, що підпал адміністративних будівель разом із документами - один із найдієвіших кроків.

Як приклад він навів село Береславка Волгоградської області. Там підпалили адмінбудівлю, вогнем знищено й документи тих, кого ось-ось мали відправити на війну.

Як повідомляв "Апостроф", у місті Рузаєвка в Мордовії, 25 вересня, о четвертій годині ранку у вікно військкомату кинули дві пляшки із запалювальною сумішшю. Загорівся один із кабінетів, але пожежу загасили.