RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

"Нас надихає успіх": у Пентагоні висловилися про звільнення Лиману

Міністр оборони США Ллойд Остін привітав роботу Збройних Сил України на Лимані, який українські воїни повністю звільнили від російських окупантів разом із низкою сусідніх населених пунктів . Він також наголосив, що такий успіх надихає.

Про це він повідомив на пресконференції на Гаваях, повідомляє Reuters.

Читайте також: США будуть активніше озброювати і навчати ЗСУ: Пентагон створює нове командування

Стратегічно важливий для окупантів Лиман тепер під контролем ЗСУ, а це означає, що тепер відкрито шлях для подальшого просування на Донбасі.

"Його захоплення - найбільше досягнення України на полі бою після блискавичного контрнаступу на північному сході Харківської області минулого місяця", - йдеться у повідомленні.

За словами Остіна, Лиман розташований поперек ліній постачання, які країна-агресорка використовувала для перекидання своїх військ та техніки на південь та на захід. Без цих маршрутів окупантам буде значно складніше.

"Що це означає з боку потенційної ескалації, я не спекулюватиму на цьому. Але для поля бою це означає, що українці продовжують прогресувати. Вони продовжують створювати проблеми для росіян, які їм доведеться вирішувати. І знову ж таки, нас усіх має надихнути те, що ми бачимо", - зазначив міністр оборони США.

Нагадаємо, у суботу, 1 жовтня, Сили оборони України звільнили від російських окупантів населений пункт Лиман Донецької області. ЗСУ з Нацгвардією підняли над ним державний прапор.

Раніше ми писали, що США впродовж війни готові щомісяця виділяти Україні фінансову допомогу у розмірі 1,5 млрд доларів.