RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Прем'єр Британії доручив оцінити перебіг війни в Україні: чому це може завадити

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак ініціював перевірку, яка оцінить вплив британської військової допомоги на хід повномасштабної війни в Україні.

Про це розповіло високопоставлене джерело в британському уряді, пише ВВС.

В рамках аудиту в уряді підготують звіт із оцінкою, як розвиваються події у війні в Україні та яке значення має військова допомога Лондона Києву.

"Йдеться про те, щоб подивитися, що ми вклали і що ми отримали на виході", - пояснило джерело.

В уряді Британії вважають, що обережний підхід Сунака до підтримки України може перешкодити збільшенню військової допомоги Україні, як стверджується, вирішальний момент на полі бою.

Читайте також: "Україна проти небаченого зла": що Ріші Сунак обіцяє у боротьбі з Росією

На думку британських чиновників, зараз і Україна, і Росія перебувають у безвиході, і єдиний спосіб для однієї зі сторін досягти переваги - суттєве збільшення постачання зброї. Росія фактично вичерпала свої запаси, а Україна може поповнити їх лише за допомогою США та ключових держав Європи на чолі із Британією.

"Президент Зеленський , що відбувається. Тому він розмовляв з Ріші. Він намагається надихнути його, кажучи, що Велика Британія - великий визволитель, великий боєць, ми потребуємо вас", - додав співрозмовник видання.

Раніше "Апостроф" розповідав, що лави ЗСУ поповнять тисячі навчених у Британії військових.