RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Для збереження життя бійців: ЗСУ підтвердили вихід із Соледара

Сили оборони України змушені були вийти із Соледара Донецької області, де останніми тижнями точилися жорстокі бої, – вони зробили це задля збереження життів особового складу.

Про це повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий у коментарі "Суспільному".

Він наголосив, що попри це, основні завдання у цьому напрямку були виконані.

"Закріпились на заздалегідь підготовлених рубежах оборони. Виконали основне завдання: не дали системно прорвати ворогу на Донецькому напрямку фронту і війти в тил, а потім рухатись на оперативний простір. Вибили (ЗСУ, - ред.) максимально сил, першочергово живу силу особового складу, виснажили ворога", — прокоментував він.

Читайте також: Шансів вціліти не було: відео влучних ударів танкістів по скупченню росіян під Соледаром

Череватий зауважив, що ЗСУ вдалося вирівняти лінію фронту у Соледарі, при цьому, там не було взято жодного українського захисника у полон. Він підкреслив, що життя бійців в Україні є пріоритетним, саме тому було прийнято рішення про вивід військ із міста.

"Це війна. Кожен воєначальник з урахуванням максимальної вигоди для своїх військ. Ми не можемо собі дозволити таку розкіш, яку дозволяє наш ворог, просто кидати бійців на убій. Намагаємося маневрувати, бити вогнем, застосовувати тактики малих груп, щоб максимально виснажити ворога", — речник Східного угруповання військ ЗСУ.

Він також додав, що на тлі масштабних поразок ворога На Київщині та Херсонщині, а також в Лиманській та Харківській операціях, противник тепер намагається "виправдатися", привернувши увагу керівництва РФ та російського народу до невеликого міста Соледар.

Раніше ми писали, що за словами захисника Бахмуту "Мадяра", війна закінчиться не раніше 2024-2025 років.