RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Новий наступ Росії: де в лютому очікується "наплив" новомобілізованих окупантів

У лютому на території Луганської області може розпочатися новий наступ ЗС РФ, оскільки Росія планує направити до окупованого регіону новомобілізованих громадян.

Про це попередив очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай.

За його словами, ситуація у прифронтовому регіоні залишається стабільною. У Білогорівці підроздили Збройних сил України тримають оборону, а у напрямку Сватово-Кремінная українські військовослужбовці поступово просуваються вперед.

Читайте також: Жорсткі бої під Сватове та плани контрнаступу ЗСУ: актуальні карти боїв

Гайдай зазначив, що Силам оборони не вдається швидко здійснювати контрнаступ через щільну замінованість території. Одночасно очільник Луганської ОВА попередив, що у лютому в області може розпочатися новий наступ ЗС РФ. Це пов’язано з прибуттям партії новомобілізованих громадян, яких направлять на штурм українських позицій.

За словами Гайдая, лінія фронту у регіоні завалена тілами загиблих росіян, здебільшого - бійцями ПВК "Вагнер", яких командовання ЗС РФ вважає гарматним м’ясом.

"Кремінну ворог підсилює кадровими військовими, поки чекають на свіжомобілізованних, але ситуацію це не змінює. Окрім того, російська медицина також працює на Україну та добиває важкохворих вагнерівців: вони хворіють інфекційними хворобами, а лікувати їх не поспішають - лікарі бояться за себе", - резюмував очільник ОВА, коментуючи ситуацію в Луганській області.

Раніше ми розповідали, що ЗС РФ впродовж минулої доби втратили 650 бійців.