RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Споживання збільшилося: в Укренерго навали умову екстрених відключень світла

Станом на 11 годину понеділка, 30 січня, споживання електроенергії в Україні збільшилося, що характерно для початку робочого тижня. Дефіцит в енергосистемі значний, але поки діють погодинні графіки, аварійні відключення не застосовуються.

Про це повідомляє Укренерго.

Енергетики нагадали, що дефіцит в енергосистемі України виник у результаті 13 ракетних та 15 дронових атак, у ході яких об'єктам високовольтної мережі та електростанціям було завдано суттєвих пошкоджень. Виробництво електроенергії на працюючих електростанціях не може повністю покрити споживання.

Усім обленерго доведено ліміти споживання, які діють протягом доби.

Читайте також: В Україні зменшили ліміти споживання світла: в "Укренерго" назвали причину

"Станом на ранок 30 січня аварійні відключення, спричинені перевищенням лімітів, поки не застосовувалися. Але нагадуємо, що при перевищенні лімітів у регіонах можливе їх застосування", - йдеться у повідомленні.

Триває відновлення об'єктів енергетичної інфраструктури, пошкоджених під час масованої атаки 26 січня. Декілька енергоблоків електростанцій виведено в ремонт у вихідні.

Як повідомляв "Апостроф", 24 січня Національна комісія, яка здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, покарала ДТЕК у Києві та Одесі за порушення графіків відключень під час дефіциту електроенергії.