RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Українці можуть обміняти водійські документи у Польщі: куди звертатися

У чотирьох польських містах, Варшаві, Кракові, Вроцлаві та Гданську, де зараз живе велика кількість українців, працюють центри, де можна обміняти права водія.

Про це повідомляється на Telegram-каналі МВС України.

Читайте також: Допомога переселенцям: українцям нагадали топ-10 корисних онлайн-ресурсів

Повідомляється про те, що з липня минулого року Євросоюз розширив можливості користування українським посвідченням водія для всіх, у кого є статус тимчасового або належного захисту в європейських країнах.

"На період дії статусу дозволено користуватися українським посвідченням водія без необхідності його обміну; користуватися українським посвідченням водія старого зразка, оформленого тільки кирилицею, без необхідності мати додатково завірений переклад; отримати тимчасове посвідчення водія зразка ЄС у разі втрати або викрадення українського посвідчення", - йдеться в повідомленні у повідомленні відомства.

Крім того, у МВС розповіли про алгоритм обміну документів. Потрібно звернутися до адміністратора центру ДП "Документ" та оформити заявку. Далі її розглядає адміністратор сервісного центру МВС в Україні. У разі успішного схвалення в Польщі друкують та видають нове посвідчення водія.

"Наявне посвідчення водія людина повинна залишити адміністратору центру ДП "Документ". Відновлення посвідчення водія при втраті, загибелі або викраденні — не надається за кордоном, тільки обмін", - прояснили в МВС.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, що українці у Польщі зможуть отримувати виплати на дітей .