RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

"Найсмертоносніший" пілот F-16 зі США готовий воювати за Україну

Підполковник у відставці зі США Ден Хемптон з позивним Two Dogs, якого називають "найбільш смертоносним" пілотом F-16, готовий захищати небо над Україною. Він вважає, що партнери передадуть ЗСУ літаки, і найважливіше – знайти людей, які вже мають тисячі годин польотів на таких винищувачах і не потребують навчання.

Про це пише "Голос Америки".

Хемптон зазначив, що F-16 – значно краще, ніж радянські винищувачі, проте українським пілотам знадобиться багато часу, щоби освоїти новий літак. На це піде від 4 до 6 місяців.

Підполковник додав, що для країни, яка щодня бореться, це дуже довго, а тому Україна могла б найняти досвідчених пілотів для польотів на сучасних винищувачах. За його словами, це швидше, ніж відправляти українських пілотів до США на навчання.

Читайте також: Як США можуть посилити українську авіацію: відмінності F-16 та А-10 Thunderbolt

Ден Хемптон наголосив, що чимало американських пілотів готові стати на захист українського неба, якщо уряди країн узгодять це питання.

"Я навіть поїду сам, я стану номером один, можете на мене розраховувати!" - сказав він.

Зазначимо, на рахунку Дена Хемптона 151 бойовий виліт. У нього чи не найбільше військових нагород серед пілотів винищувачів США з часів війни у В'єтнамі, включаючи Пурпурне серце, чотири Почесні хрести льотних заслуг за надзвичайний героїзм та вісім "Повітряних медалей" за бойові дії у повітрі.

Як повідомляв "Апостроф", Україна все ще має шанс отримати багатоцільові винищувачі F-16. Наразі США працюють з українськими пілотами, щоб з'ясувати, скільки їм потрібно часу для проходження навчання.

  • Ще новини на тему:

Нові перспективи F-16 для України та супер-"аналоговнєт" в Росії

Коли буде наступальна операція ЗСУ: Піонтковський назвав важливу деталь для успіху

Польща назвала умову передачі Україні винищувачів МіГ-29