RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Росія здійснила десятки обстрілів і понад сотню атак на всіх напрямках: зведення Генштабу

391 доба повномасштабної російсько-української війни: Збройні Сили України відбили 120 атак російських окупантів на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках, де ворог зосередив основні зусилля.

Про це повідомили в ранковому зведенні Генштабу ЗСУ станом на 21 березня.

За добу окупанти завдали 21 авіаційний та 9 ракетних ударів, здійснили 57 обстрілів з РСЗВ. Зокрема, ворог вдарив по Слов'янську і Краматорську.

Читайте такоже: В армії Путіна проблеми під Бахмутом: дані аналітиків ISW

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без значних змін. РФ зберігає суттєву військову присутність на території Білорусі, але не формує там наступальних угруповань. Водночас росіяни зводять інженерне обладнання місцевості у прикордонних районах Брянської та Курської областей. Протягом доби вони здійснили мінометні та артилерійські обстріли районів 26 населених пунктів, серед яких Середина-Буда, Сопич, Старикове, Атинське, Костянтинівка, Кіндратівка, Волфине, Олександрівка, Попівка, Студенок та Тур’я Сумської області; Кам’янська Слобода та Хрінівка на Чернігівщині, а також Глибоке, Мороховець, Вовчанськ, Землянки, Красне Перше, Дворічна, Западне, Кам’янка, Красне, Новомлинськ, Стрілеча та Чугуївка Харківської області.

На Куп’янському та Лиманському напрямках ворог безуспішно намагався прорвати оборону ЗСУ, здійснивши артилерійські обстріли районів 11 населених пунктів вздовж лінії бойового зіткнення, зокрема, районів Куп’янська, Крохмального та Берестового Харківської області; Невського, Піщаного, Білогорівки та Діброви на Луганщині, а також Спірного, Торська та Новоселівки Донецької області. Окупаційне військо вело безуспішні наступальні дії у напрямку Новоселівського.

На Бахмутському напрямку росіяни штурмують Бахмут. Українські захисники відбили атаки противника в районах населених пунктів Богданівка, Іванівське, Предтечине та Північне. Обстріляні Міньківка, Васюківка, Залізнянське, Бахмут, Григорівка, Іванівське, Олександро-Шультине, Диліївка, Нью Йорк, Оріхово-Василівка, Привілля та Часів Яр Донецької області. Від ворожих обстрілів постраждало 12 населених пунктів на Бахмутському напрямку.

На Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках ворог безуспішно намагався наступати в напрямку населених пунктів Бердичі, Авдіївка, Сєверне, Первомайське та Новомихайлівка Донецької області. Під обстрілами були райони 17 населених пунктів. Зокрема, Новобахмутівка, Кам’янка, Авдіївка, Ласточкине, Красногорівка, Гостре, Георгіївка, Мар’їнка, Вугледар,Велика Новосілка, Орлівка та Тоненьке Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках російське окупаційне військо продовжує оборону. Інтенсивно обстрілює, зокрема, Ольгівське, Малинівку, Гуляйполе, Білогір’я, Оріхів і Чарівне Запорізької області; Времівку, Новопіль і Первомайське - Донецької, а також Дудчани, Козацьке, Благовіщенське, Дніпровське, Білозерку, Берегове, Червоний Маяк та Янтарне Херсонської області. Всього обстріляних населених пунктів - 41.

Тим часом українська авіація за добу завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки ворога, а підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 3 райони зосередження живої сили росіян.

Раніше "Апостроф" повідомляв, чому наступ російських окупантів провалився.

Вас може зацікавити:

На вагнерах можна ставити хрест: військовий оцінив ситуацію під Бахмутом

Росіяни намагалися просунутися в районі Сватового: в ISW оновили карти бойових дій

Український військовий після поранення в окопному бою знищив росіянина: відео з передової