RU  UA  EN

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 червня

Всі новини

Зарплати військових: скільки зараз отримують новобранці, бійці і які зараз є грошові "бонуси"

Зарплата мобілізованих військовослужбовців в Україні стартує від 20 тисяч гривень та може зростати після навчання та направлення до місця виконання завдань до 120 тисяч гривень, залежно від місця служби та обов'язків бійця.

Про це розповів начальник служби зв'язків із громадськістю Командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо в ефірі телемарафону.

За його словами, новобранці, які проходять початкове навчання, отримують мінімальну заробітну плату - 20 тисяч гривень на місяць. Фітьо наголосив, що ця сума є базовою для нових призовників Збройних Сил України, які проходять початкову підготовку. Термін навчання коливається від одного до трьох місяців залежно від вибраної спеціальності.

Так, стрільці проходять базову підготовку протягом одного місяця, у той час, як оператори-навідники, оператори дронів та інші спеціалісти можуть навчатися до трьох місяців. Деякі мобілізовані військовослужбовці отримують навчання за кордоном, зокрема у Великобританії, Іспанії та Німеччині.

Після завершення початкового навчання та направлення на місце виконання обов'язків заробітна плата військовослужбовців значно зростає. Її розмір залежить від конкретного місця служби та характеру виконуваних обов'язків і може коливатися від 20 тисяч до 120 тисяч гривень на місяць.

Читайте також: Мобілізація-2024: як зараз ВЛК визначає ступінь придатності

Окрім цього, Міноборони України також впровадило систему додаткових грошових винагород для військовослужбовців, які виконують особливо небезпечні або важливі завдання.

Серед них:

  • 30 тисяч гривень – за розмінування поза бойовими діями;
  • 50 тисяч гривень – для командирів та штабів, які керують підрозділами у бойових умовах;
  • 100 тисяч гривень – за розмінування у бойових районах, а також для ракетних військ, артилерії та протиповітряної оборони;
  • 70 тисяч гривень – цю винагороду виплачуватимуть за виконання спеціальних завдань під час ведення бойових дій на лінії зіткнення з противником.

Також передбачено додаткові виплати для військовослужбовців, які беруть участь у вогневому ураженні противника та інших активних бойових діях. Це заохочує військовослужбовців до більшої ефективності та професіоналізму у виконанні бойових завдань.

Раніше "Апостроф" писав, до чого призведе зниження мобілізаційного віку в Україні.

  • Вас також може зацікавити:

Мобілізація в Україні: хто має право служити тільки за місцем проживання

Коли призовника можна ув’язнити за неявку в ТЦК: юрист назвав випадки

Часу залишилось мало: до якої дати підприємства мають скласти списки військовозобов'язаних