RU  UA  EN

Понеділок, 1 липня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 липня

Всі новини

Норвегія змінить правила працевлаштування українців з 1 липня

З 1 липня 2024 року у Норвегії запрацюють нові правила працевлаштування українських біженців. Зміни торкнуться тільки тих громадян, які влаштовуються на роботу водієм автобуса.

Про це інформує видання NTB.

Згідно з ініційованими змінами норвезького уряду, правила для українців, які вирішать працювати водіями, суттєво спростять.

Завдяки змінам, які внесли до закону про професійний транспорт, громадяни України зможуть отримати посвідчення водія автобуса у разі надання довідки з поліції своєї країни.

Окрім того, урядовці скасували обов’язкову вимогу про чотирирічне проживання в цій країні, яка вже не діяла для громадян ЄС.

Як зауважили у Міністерстві праці та соціальної інтеграції Норвегії, відповідні зміни покликані допомогти більшій кількості українців знайти роботу.

"Це те, від чого ми залежимо в майбутньому, коли ми знаємо, що багато роботодавців шукають кваліфікованих працівників", - наголосили у відомстві.

Відомо, що правила спростили для українських водіїв через дефіцит працівників у цій сфері.

Раніше уряд Норвегії анонсував розробку онлайн-курсів із вивчення норвезької мови з метою полегшення інтеграції українців та інших іноземців.

Зараз у Норвегії мають статус тимчасового захисту близько 70 тис. українських громадян.

Раніше ми писали, що влада Німеччини зацікавлена у працевлаштуванні якомога більшої частки українців і не планує змушувати повертатися тих, хто не працює.