RU  UA  EN

Середа, 25 вересня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  40.90
Політика

Новини

25 вересня

Всі новини

Україна розглядає Індію як ймовірного посередника у мирних переговорах з РФ - Politico

Україна розглядає Індію як імовірного посередника у мирних переговорах з Росією.

Про це пише Politico.

У виданні зазначають, що на користь Індії як можливого посередника у майбутніх переговорах між Україною та Росією грає той факт, що це чи не єдиний глобальний гравець, що займає нейтральну позицію як щодо Києва, так і щодо Москви.

Журналісти видання поспілкувалися з неназваним "високопоставленим українським посадовцем", який, як зазначено у матеріалі, підтвердив, що Індія "була великою надією Києва досягти мирного договору, з яким він міг би жити".

Як випливає з повідомлення, сподівання на можливість завершення війни на відносно прийнятних для України умовах, у Києві з'явилися після літніх контактів з Нью-Делі. Тоді, пише видання, індійський прем'єр Нарендра Моді "чітко дав зрозуміти, що — хоча Україні неминуче доведеться піти на компроміс щодо деяких речей, щоб припинити наступ Москви — будь-які пропозиції щодо припинення війни не повинні включати відмову від територій на користь Росії".

В свою чергу глава МЗС Індії підтвердив готовність країни долучитися до пошуку шляхів завершення війни в Україні й на початку вересня. Перебуваючи у Німеччині, він заявив, що його країна "занепокоєна та зацікавлена" у спробі знайти спосіб покласти край війні, і підтвердив, що "були зроблені пропозиції" щодо проведення Індією власного мирного саміту, але неодмінно за участі делегації з РФ.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський повідомив про повну готовність "Плану перемоги" України. Зібрано всі пункти та ключові акценти.