RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

The Times дізналось про передачу Китаєм Росії смертоносної зброї

Західні союзники отримали підтвердження, що Китай надає військову підтримку Росії. Зокрема, китайська компанія відправила спеціально розроблені військові безпілотники для тестування в Україні.

Про це повідомило видання The Times, посилаючись на високопосадовця західної держави.

Хоча чиновник не уточнив назву компанії, він зазначив, що угода була укладена ще минулого року. Він підкреслив, що "тепер є явні докази постачання китайськими компаніями смертоносної зброї для використання в Україні".

Зазначається, що Іжевський електромеханічний завод "Купол", дочірня структура російської державної збройової компанії "Алмаз-Антей", розробляла та здійснила льотні випробування нової моделі дронів "Гарпія-3" в Китаї за участю місцевих фахівців. 2024 року "Купол" повідомив Міноборони РФ, що вдалося організувати масове виробництво дронів, включаючи G3, на заводі в Китаї.

"Хоча китайський уряд може і не визнавати цього, йому буде важко приховувати свою зростаючу підтримку", — сказав чиновник.

У НАТО також відреагували на цю інформацію, зазначивши, що вона "викликає серйозну стурбованість". Представники Альянсу проводять консультації з цього приводу.

Як повідомляв "Апостроф", США звинуватили Китай у значній підтримці РФ у зміцненні її військової могутності, причому Росія передає Китаю свої секретні військові технології, включаючи розробки у сфері підводних човнів і ракет.