RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

"Кремлівський список" США: журналісти розповіли про бізнес його фігурантів в Україні

Частина російських бізнесменів, які потрапили в опубліковану Мінфіном США "кремлівську доповідь", на сьогоднішній день є власниками бізнесу, що діє в Україні, або продали його після Революції гідності.

Про це повідомляє ТСН.

Так, бізнесменові Вагіту Алеперову належала українська мережа заправок "Лукойл". Після Революції вони стали називатися мережею Amic.

Росіянин Олег Дерипаска володіє в Україні кількома підприємствами. Наприклад - сервісним центром "Металург" і Миколаївським глиноземний заводом.

Прибуток від продажу в Україні своєї продукції має і творець антивіруса Євген Касперський.

Аркадія і Бориса Ротенбергов, які також потрапили в "кремлівську доповідь", пов'язують з київським торговим центром Ocean Plaza.

Російський бізнесмен Володимир Євтушенков володіє в Україні телекомунікаційною мережею, що працює під торговою маркою Vodafone.

Олігарх Гавриїл Юшваєв заробляє в Україні на молочній продукції "Чудо" і "Слов'яночка" від Wimm-Bill-Dann.

Крім того, в списку опинилися Михайло Фрідман, Олег Кузьмічов і Павло Авен. Як повідомляє Depo.ua, ці люди володіють російським "Альфа-банком", який поглинув "Укрсоцбанк". В їх сфері інтересів також знаходиться оператор "Київствар" (100% акцій контролює компанія VEON, до складу якої входить російський "Вимпелком".

За інформацією видання, відтепер від РНБО будуть вимагати внести в український список санкцій прізвища власників "Альфа-банку".

Ще одним росіянином з "кремлівського доповіді" є Ігор Кесаєв. У Росії і він володіє тютюновим монополістом - компанією "Мегаполіс". В Україні компанія працює під назвою "Тедіс Україна".

Про публікацію "кремлівського списку" читайте матеріал "Апострофа" - "Кремлівська доповідь": у Путіна є комбінація щодо Донбасу.