RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Проект про реструктуризацію "зеленого" тарифу поверне інвестиції в Україну - NBT

Зараз у України є хороша платформа, щоб розвернутися і підштовхнути відновлювану енергетику вперед, використовувати можливість для залучення інвестицій в Україну.

Про це в ході зустрічі з автором законопроекту №2543 Людмилою Буймістер (фракція "Слуга народу") в Європейській бізнес асоціації заявив віце-президент з корпоративних фінансів норвезької компанії NBT Торстен Йенсен, передає РБК-Україна.

За його словами, більшість проектів у сфері відновлюваної енергетики поставлені на паузу через неможливість залучення фінансування. Така ситуація склалася через невизначеність майбутнього галузі, вважає Йенсен.

"Ми підтримуємо цей проект закону. Підтримуємо більшість умов цього законопроекту. Хочу акцентувати увагу, що він є компромісним. Ми разом працювали над ним. У нас є хороша платформа, щоб розвернутися і підштовхнути цей ринок вперед, використовувати можливість залучення інвестицій в Україну", - зазначив інвестор.

Він нагадав, що його компанія вклала в українську економіку 400 млн доларів, а подібні інвестори в поновлювану енергетику здатні допомогти виконати поставлені цілі щодо залучення інвестицій в економіку України.

Проект закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо поліпшення інвестиційного клімату в сфері відновлюваної енергетики" (№2543) зареєстровано у Верховній Раді 6 грудня. За словами одного зі співавторів законопроекту Людмили Буймістер, він є компромісним, і більшість гравців ринку погоджуються на добровільну реструктуризацію на запропонованих в законопроекті умовах.

Як стверджує співавтор законопроекту, народний депутат Леся Василенко, запропонований членами комітету з економічного розвитку законопроект №2543 дозволить державі дотримати зобов'язань перед інвесторами і зменшити навантаження через виплати по "зеленому" тарифу на ринку енергетики.