RU  UA  EN

Вівторок, 19 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 березня

Всі новини

Для української армії розробили бойового робота "Ласку": фото і подробиці

Фахівці українського оборонно-промислового комплексу створили спеціального бойового робота для вогневої підтримки військовослужбовців, а також для перевезення припасів і поранених.

Про це повідомляється в матеріалі "Апострофа" - "Термінатор" серед нас: в Україні створили нового бойового робота".

Робот був представлений підприємством "Інфоком ЛТД" на виставці "Ліги оборонних підприємств України".

Конструкцією робот схожий на броньований квадроцикл, а названий був "Безпілотна роботизована платформа" Ласка 2.0 ". Можливість перевозити припаси або поранених була забезпечена в конструкції робота за рахунок плоского даху, а для ведення вогню він був забезпечений 7,62-мм кулеметом ПКМ. Творці позиціонують робота, як засіб вогневої підтримки взводу, роти або батальйону.

"Це багатофункціональна платформа - може бути, як бойовий, так і транспортної, виконувати функції розвідки, захисту периметра, перевозити боєприпаси і поранених", - розповів "Апострофу" представник компанії.

Робот оснащений декількома акумуляторами, які дозволяють працювати камерам, засобам зв'язку і радарам, а також системам управління. Військовослужбовці зможуть управляти роботом дистанційно на відстані до 2 км.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що в Україні розробляють 120-мм міномет "Бучарда", який має ряд переваг над мінометом "Молот", що використовують у ЗСУ.