RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Контракти НАТО: в "Укрспецекспорті" розповіли, як Україна допоможе США

Вересневий візит президента України Володимира Зеленського до США відкрив нові можливості для співпраці українських підприємств з країнами НАТО.

Про це в коментарі "Апострофу" повідомив Генеральний директор ДК "Укрспецекспорт" Вадим Ноздря.

"Візит президента Володимира Зеленського до США мав дуже велике значення для подальшого поглиблення нашої співпраці. На сьогоднішній день ми працюємо за контрактами, які йдуть по лінії НАТО. Натівська агенція з закупівель NSPAі американська агенція MASPO(Multi-National Aviation Special Project Office – "Апостроф") розмістили у нас замовлення на ремонт вертольотів Мі-17 і на сьогоднішній день в трьох країнах ми вивчаємо, досліджуємо і робимо дефектацію парку цих вертольотів. Ми зробили перші два важливі контракти, державне підприємство "Авіакон" і "Мотор Січ" зарекомендували себе як надійні партнери для цих контрактів і віримо в те, що ця програма буде розширюватись. Є країни, які мають підтримку від США і ми розраховуємо на контракти в цих країнах. Можливості українських підприємств-підрядників і репутація наша як надійного партнера дає можливість розраховувати на замовлення не тільки від США а і опосередковано від тих країн, які мають підтримку США", - резюмував Ноздря.

Як повідомляв "Апостроф", 1 вересня між Міністерством оборони України та Міністерством оборони Сполучених Штатів була укладена рамкова угода. Угода стосується стратегічних основ оборонного партнерства та створює умови для суттєвого посилення співпраці між двома державами у сфері оборони.