RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

​Зливи в Україні приведуть до дефіциту популярного продукту

В цьому році перші сходи цукрових буряків постраждали від перезволоження верхніх шарів ґрунту і високій відносній вологості повітря. За даними Укргідрометцентру, на території України випало приблизно 100 - 150 мм опадів.

Про це повідомляє Національна асоціація цукровиків України.

"Цукробурякова зона знаходиться в зоні сильно зволоженою грунту. Це зумовило часткове вимивання посівів цукрових буряків. Також, внаслідок великої кількості опадів рослини уражаються хворобами, які впливають на зростання, розвиток і цукристість цукрових буряків. Під час підвищеної зволоженості неможливо проводити будь агрохімічні роботи, так як засоби захисту не встигатимуть проявити свою дію на шкідників / засміченості », - пояснюють в аналітичній службі НАЦУ "Укрцукор".

Крім того, під час рясних дощів вимивається азот з грунту, в результаті чого погіршується ріст і розвиток цукрових буряків. Слід, також, враховувати, що в перезволоженому холодному грунті молоді рослини гинуть від нестачі кисню.

"З огляду на всі фактори, можемо спрогнозувати, що цукристість і врожайність буде нижче очікуваного рівня, що, в свою чергу вплине на виробництво цукру. За нашими прогнозами, в цьому році ми зможемо отримати в межах 1,1-1,2 млн т цукру. Така кількість може створити певний дефіцит на ринку", - пояснюють в асоціації.