RU  UA

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

"ПриватБанк" подав новий позов проти Коломойського на мільйони: перші подробиці

"ПриватБанк" ініціював новий судовий позов в Окружний суд Тель-Авіва проти колишніх власників банку та інших відповідачів.

Про це повідомляє прес-служба "ПриватБанку".

У середу, 18 грудня, ПриватБанк ініціював нове судове провадження в Ізраїлі проти колишніх власників банку та інших відповідачів. Сума позову становить $600 млн.

Заяву ПриватБанку, підписав голова наглядової ради Шерон Іскі та глава правління Петро Крумханзл.

"Також, за підсумками подальшого аналізу, ПриватБанк збільшив суму позовних вимог в Канцлерського суді штату Делавер у США, подавши до суду доповнену позовну заяву", - сказано в повідомленні.

У фінустанові підкреслили, що ПриватБанк продовжує підготовку до слухання по суті своєї позовної заяви проти колишніх власників і інших осіб на суму понад $3 млрд (включаючи відсотки) у Високому суді Англії і Уельсу.

"Незалежна наглядова рада і правління банку відповідно до закону зобов’язані докласти всіх можливих зусиль, щоб забезпечити відшкодування збитків банку тими, хто ці збитки заподіяв", - заявили у ПриватБанку.

У банку також нагадали, що сьогодні, 19 грудня, апеляційний суд розглядає питання про законність націоналізації банку.

"Ми очікуємо справедливого застосування принципу верховенства права, що захистить інтереси народу", - додали в ПриватБанку.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Кабінет міністрів України подав до Верховної Ради закон про неповернення "ПриватБанку" колишньому власнику українському олігарху Ігорю Коломойському.

Детальніше про місію МВФ в Україні читайте в матеріалі "Апострофа": Як Зеленському отримати 5 мільярдів від МВФ і при чому тут балакучий Коломойський.