RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Повернення на роботу після демобілізації: що треба знати, щоб не втратити місце

Працівники, які звільнені з військової служби в запас, мають приступити до роботи на наступний день після того, як їх візьмуть на військовий облік.

Про це йдеться у листі Міністерства соцполітики від листопада 2015 року.

Для того, щоб зберегти місце роботи та посаду, працівник, який був звільнений у запас, повинен приступити до виконання обов'язків за трудовим договором на наступний день після дня взяття на військовий облік.

Читайте також: Що чекає на мобілізованих на фронті: відповідь досвідченого бійця ЗСУ, відео

Мінсоцполітики у своєму листі вважає доцільним перевірити у демобілізованого працівника військовий квиток. У документі зазначається дата про призов і звільнення з військової служби, а також інформація щодо взяття громадянина на військовий облік.

Діюче законодавство також дозволяє українцям скористатися щорічною відпусткою або відпусткою без збереження заробітної плати.

У листі Мінсоцполітики роз’яснює випадок, коли працівника не було відправлено у військову частину. Тож у такого працівника не має початку військової служби, що свідчить про те, що він не був призваний на військову строкову службу. У цьому разі підстави для виплати підприємством працівнику середнього заробітку відсутні.

Раніше ми розповідали, що Верховна Рада готується до продовження загальної мобілізації та воєнного стану в Україні.