RU  UA

Пʼятниця, 21 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.18
НБУ:USD  40.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 червня

20 червня

Всі новини

Для безпечного врожаю: яку бронь отримають працівники агросектору

Представники аграрного сектору отримають бронювання від мобілізації.

Цю інформацію під час Black Sea Security Forum розповів в.о. міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

За його словами, владі необхідно створити умови безпечного збору врожаю. Тому представникам аграрного сектору надаватимуть бронювання від мобілізації.

Читайте також: Чи є підстави? Яким компаніям можуть відмовити у бронюванні працівників

У контексті безпечної діяльності аграріїв ухвалили кілька рішень.

"Перше - це автоматично пролонговані існуючі бронювання на три місяці без необхідності подавання жодного пакета документів. Друге - подальше бронювання буде надаватись на 12 місяців, до цього було шість. Третє, по певних професіях, наприклад, трактористи, агрономи, ветеринарні лікарі, є можливість бронювати ту кількість працівників, яка критично необхідна, при цьому отримуючи погодження від військових", - наголосив Висоцький під час свого виступу на форумі.

Загальна норма бронювання, згідно чинного законодавства, становить 50% від усіх військовозобов'язаних громадян. Однак, як наголосив Висоцький, ці показники можна збільшити, якщо по певних професіях влада отримає клопотання з необхідним обґрунтуванням. Через мобілізаційні заходи на певних напрямках кількість працівників зменшилась приблизно до 20%. Це призвело до створення навантаження на інших працівників.

Окремо Висоцький розповів, які інженерні професії відіграють важливу роль у цивільному та військовому житті:

  • трактористи;
  • машиністи;
  • інженери елеваторного обладнання.

Раніше ми розповідали, як працюватиме економічне бронювання в Україні.

Вас також може зацікавити:

Проігноровано здоровий глузд та закон: у Раді жорстко висловились про норму броні для рятувальників

Економічне бронювання для ФОПів: який повинен бути дохід і скільки треба сплатити збору

У Зеленського відповіли, чи буде в Україні "бронювання за гроші"

В Україні одинадцятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Не варто забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.