RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

5 травня

Всі новини

У Зеленського назвали терміни приєднання України до енергоринку ЄС

Україна планує приєднатися до європейського енергетичного ринку вже в 2025 році.

Про це заявив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук під час зустрічі з президентом Естонії Керсті Кальюланд, передає "Урядовий портал" .

Як повідомив прем'єр-міністр, українська влада має намір лібералізувати свій енергоринок. Гончарук упевнений, що Україна зможе приєднатися до енергоринку Європи вже в 2025 році.

"Ми зацікавлені в естонський досвід інтеграції європейського енергетичного ринку. У наших планах приєднатися до енергоринку Європи вже в 2025 році", - зазначив він.

Глава уряду додав, що Україна також хоче відмовитися від Житлового і Трудового кодексів, які були прийняті в 60-х роках минулого століття. Гончарук підкреслив, що ці кодекси є абсолютно неефективними.

Нагадаємо, раніше міністр енергетики та захисту навколишнього середовища України Олексій Оржель повідомив, що Київ найближчим часом планує реалізувати положення Меморандуму співробітництво в сфері енергетики з Польщею і США. Меморандум був підписаний 31 серпня під час зустрічі української делегації з міністром енергетики США Ріком Перрі в Польщі.

Як повідомляв "Апостроф", місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) на чолі з Роном ван Роденом в четвер розпочала роботу в Україні.