RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Російський політик дав сумний прогноз щодо визнання Януковича винним у державній зраді

Український суд може винести виправдувальний вирок екс-президенту Віктору Януковичу у справі про державну зраду, попри наявність усіх необхідних доказів. Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив екс-депутат Державної думи РФ Ілля Пономарьов.

"Я вважаю, що справа - абсолютно пряма, зрозуміла, проста. Хоча у мене, звичайно, іноді викликає подив те, як працюють ваші суди, так що прогнозувати не беруся. А у вас, на мою думку, чим важливіша для держави справа, тим менше передбачуваності у рішенні суду", - зазначив Пономарьов.

Він поскаржився, на особливості українського правосуддя, яке, на відміну від російського, навіть в справах державної ваги не завжди ухвалює законне та очевидне рішення.

За словами російського політика, після отримання слідством листа Януковича з проханням до Росії ввести на територію України війська склад злочину екс-президента є очевидним: "На мій погляд, справа є кристально зрозумілою, фабула очевидна, склад злочину в наявності, докази всі отримані".

Він також підкреслив, що основною звинувачення Януковича є, лист з проханням про військове вторгнення в Україну, яке легітимувало рішення Ради Федерації Росії з видачі дозволу на введення військ.

"Там був момент, коли розроблявся "хитрий план", яким чином, власне, отримати горезвісний лист. Але його отримано. Тепер все готово", - розповів екс-депутат, підкресливши, що слідчі готують матеріали проти Януковича і за іншими напрямами.