RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Ситуація змінюється: екс-депутат Держдуми зробив цікаву заяву щодо Донбасу

Екс-депутат російської Держдуми Ілля Пономарьов вважає, що Москву застав зненацька конфлікт в окупованому Луганську, а українські спецслужби можуть подібні ситуації використовувати в своїх інтересах.

Про це він розповів в інтерв'ю "Апострофу".

"Вони (в Кремлі - ред) не змогли продіагностувати початок цього конфлікту, незважаючи на прослушку, спостереження, безпосередню присутність людей з великими зірками на погонах на цій території. Це застало Москву зненацька, вони цього не бачили. По-друге, вони не змогли швидко врегулювати цю історію, не змогли домогтися того, щоб сторони відкотилися на вихідні позиції, вони були змушені вдаватися до зовнішньої військової сили для того, щоб зупинити цю історію. Прийшли війська з ДНР в ЛНР для того, щоб всю цю справу гасити", - розповів Пономарьов.

Він також зазначив, що подібне втручання могло погіршити відносини між жителями окупованих Донецька і Луганська.

"Між луганськими і донецькими є проблеми у взаєминах. Тому коли сусіди приходять з військовою технікою - це не супер позитивно сприймається жителями самого міста Луганська", - повідомив наш співрозмовник.

Пономарьов вважає, що, теоретично, можлива ситуація, коли українські спецслужби "перетягнуть" на свою сторону ватажків сепаратистів.

"Можу сказати, що, по-моєму, якраз в попередньому інтерв'ю вашому виданню прізвище (екс-ватажок "ЛНР" Ігор - ред) Плотницький я називав як одного з тих людей, які знаходяться в нестабільній ситуації, як людину, яка буде в критичний момент рятувати свою дупу, яка погано сидить на своєму місці. Є люди і в так званій ДНР, які теж перебувають в такому обмеженому становищі", - розповів він.

Також він зазначив, що, як виявилось, дочка ватажка "МВС ЛНР" Ігоря Корнета вчиться в Харкові, що може викликати різну реакцію з боку українських і російських спецслужб.

Детальніше про розвиток кризи в терористичній "ЛНР" читайте в інтерв'ю Іллі Пономарьова "Апострофу" У Франції затримано важливу для ЛНР людина, а в Луганську зараз вкрай цікава історія.