RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

Всі новини

В Україні розповіли, як Порошенко буде піаритися на темі війни перед виборами і вказали на серйозну небезпеку

У 2018 році президент України Петро Порошенко та інші політики будуть намагатися піаритися на темі війни на Донбасі, що може викликати ескалацію конфлікту.

Про це повідомив політтехнолог Дмитро Раїмов в коментарі "Апострофу".

Експерти відзначають, що з метою піару президента буде активно експлуатуватися тема миротворців, зростаючого бюджету армії і нового озброєння для фронту. Однак у військовій темі Порошенко далеко не завжди можуть очікувати успіхи.

"Суспільство дуже добре запам'ятало обіцянку президента на минулих виборах: зупинити війну, але що буде через рік на Донбасі, спрогнозувати складно. Чи буде напруга на Донбасі до моменту початку виборчої кампанії? Звідки вона може прийти? Наприклад, від певних взаємин (президента РФ Володимира - "Апостроф") Путіна і (лідера "Батьківщини" Юлії - "Апостроф") Тимошенко? чи будуть у них якісь домовленості про те, що буде ескалація, щоб показати нездатність президента забезпечити оборону країни і мирне завершення конфлікту? Це той висновок, який поки важко оцінити", - розповів Раїмов.

Паралельно з цим, на думку Ярослава Макітри, Порошенко буде приміряти на себе образ міцного і вольового керівника.

"Останнім часом часто можна побачити президента, якому звітують чиновники. Цей формат в чомусь схожий на російський формат спілкування Путіна з підлеглими. Наприклад, ми бачили, як звітував [глава "Нафтогазу" Андрій] Коболєв після виграного у "Газпрому" суду . Звітували правоохоронці по вбивству [правозахисниці Ірини] Ноздровской. Формально президент не має відношення до цих речей, але різні чиновники та установи доповідають президенту, і це ми будемо бачити весь рік. Буде формування іміджу людини, який все контролює, і особливо буде акцентуватися увага на позитивні речі. Президент буде позиціонуватися як людина, яка дає доручення - і вони успішно виконуються", - резюмував Макітра

Читайте докладніше в матеріалі "Апострофа" Порошенко буде піаритися на трьох темах, у його "ворогів" є кілька відповідей.