RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Захоплення України: з'явився прогноз щодо хитрого сценарію Кремля

Чутки про те, що в Україні може відбутися переворот, можуть бути основою сценарію Кремля, при якому Заходу продемонструють неспроможність української влади і необхідність повернути Україну в зону впливу Росії.

Про це, коментуючи звинувачення в організації терактів і державному перевороті на адресу народного депутата Надії Савченко, розповів "Апострофу" український дипломат, експерт фонду "Майдан закордонних справ" Олександр Хара.

На його думку, Кремль збирався дати західним країнам черговий сигнал про те, що Україну варто повернути в зону впливу Росії.

"Я думаю, в Кремлі хотіли б зробити хоча б вигляд змови, щоб показувати на Заході: дивіться, ви підтримали один переворот (так в РФ називають Майдан, -" Апостроф "), прийшли недемократичні сили, і ось вони корумповані. Давайте ми наведемо порядок, а ви займайтеся іншими речами, ми в НАТО не ліземо, не збираємося нападати на Балтію, Польщу, Румунію та інші країни, але ось Україна - наша. Я думаю, там такий сценарій хотіли б бачити ", - розмірковує Хара.

З іншого боку, експерт також відзначає складнощі щодо довіри до українських спецслужб, які "надзвичайно політизовані". Тому необхідно буде подивитися на докази, які будуть пред'явлені обвинуваченим.

Детальніше про скандал з Савченко і його можливим зв'язком з планами Кремля читайте в матеріалі "Апострофа": Савченко, клоунада і небезпечний сценарій Кремля для України.