RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

11 травня

10 травня

9 травня

Всі новини

Аваков трьома словами відповів на справу проти нього в Росії

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков відреагував на відкриття слідчим комітетом РФ кримінальної справи проти нього через недопуск російських громадян на виборчі пункти під час проведення виборів президента Росії на території України.

Відповідь Авакова була опублікована на його сторінці в Twitter.

"Служу українському народу!" - коротко написав глава МВС.

Як заявили в слідчому комітеті РФ, Аваков звинувачується в тому, що він "діючи групою осіб за попередньою змовою, давав вказівки підлеглим по службі співробітникам МВС України, які забезпечують охорону і безпеку російських дипломатичних установ в Києві, Львові, Одесі та Харкові не пропускати на виборчі ділянки громадян РФ".

Нагадаємо, напередодні виборів президента РФ глава МВС України Арсен Аваков заявив, що Росію попереджали про допустимість проведення виборів на підконтрольній Україні території лише в разі її відмови від їх організації на території окупованого Криму.

Оскільки Кремль все одно вирішив проводити незаконні вибори на півострові, то українські правоохоронці заблокували доступ до виборчих дільниць в російських дипломатичних представництвах.