RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

Вибухонебезпечна тема: джерела розповіли, чому Порошенко раптом взявся за створення помісної церкви

Президент України Петро Порошенко порушив тему створення помісної церкви в Україні для того, щоб мати козирі на майбутніх виборах.

Про це "Апострофу" заявило джерело, близьке до оточення глави держави.

"У таборі президента довго думали, з якими козирями йти на майбутні вибори. Нарешті було прийнято рішення зіграти на церковній темі, потенційно найвигіднішій, правда, "вибухонебезпечній", - зазначив співрозмовник видання.

У той же час політолог Петро Олещук додав, що, беручи до уваги ту частоту, з якою порушується питання помісної церкви в Україні, ініціатива Порошенка більше схожа на політичну гру на перевірених темах.

"Я думаю, це більше політичний трюк. Президент дійсно може вести якісь переговори із Вселенським патріархом, може навіть мати якісь натяки, що це питання буде вирішено позитивно. Але проблема в тому, що православ'я - це не тільки Вселенський патріарх" , - підкреслив він.

За словами Олещука, ця історія розрахована більше на патріотичний сегмент суспільства.

"Адже, якщо б президент дійсно занепокоївся питанням помісної церкви, то потрібно було б починати з об'єднання українських православних церков, запускати цей процес, а вже потім звертатися за визнанням. Не можна це питання вирішувати з кінця", - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Небезпечний трюк Порошенка: що відомо про створення помісної церкви в Україні.