RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

З'явилися важливі дані про дружину і дочку скандального українського топ-розвідника

Громадянська дружина та дочк першого заступника глави Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка мають російське громадянство.

Про це повідомляють Українські Новини.

Як передає видання, Головне слідче управління СБУ починаючи з 16 жовтня розслідує кримінальне провадження, відкрите за ч. 1 ст. 111 (держзрада) Кримінального кодексу.

Підставами для відкриття справи стало розслідування голови правління громадської організації "ТОМ 14" від 4 жовтня згідно з результатами якого перший заступник голови Служби зовнішньої розвідки має родинні зв'язки з державою-агресором - Росією, яка може фінансувати розвідника для отримання інформації від нього.

Виявляється, згідно з даними Департаменту контррозвідки СБУ від 26 жовтня, цивільна дружина Семочка і її дочка мають громадянство РФ.

У зв'язку з цим слідство клопотало в суді про доступ до інформації про мобільних розмовах Семочка і його родичів.

Суд задовольнив клопотання і надав доступ СБУ до інформації про мобільні розмови першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Семочка, його дружини і її дочки з 1 січня 2014 року по 23 листопада поточного року.

Детальніше про скандал, в який потрапляв Семочко раніше чітаайте в матеріалі "Апострофа": Слідами Семочка: як депутати хочуть заховати декларації силовиків.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика