RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Росія розворушила осине гніздо: стало відомо, хто прикриє України в Керченській протоці

Українські військові кораблі мають намір пройти Керченську протоку за підтримки кораблів НАТО.

На це в колонці для "Апострофа" звертає увагу військовий оглядач Олександр Коваленко.

Він зазначає, що глава РНБО Александр Турчинов не тільки заявив про намір України знову пройти Керченську протоку, але також зазначив, що Київ попросив про підтримку у своїх Західних партнерів.

"По суті, цей прохід буде припускати як мінімум супровід одним з кораблів-партнерів України по НАТО", - переконаний Коваленко.

У цьому контексті він нагадав, що днями до Одеси прибув розвідувальний корабель класу Echo Королівського військово-морського флоту Великобританії.

"Можливо, є якісь домовленості про подібний проході в супроводі кораблів НАТО. Також відомо, що США мають намір відправити в Чорне море деякі зі своїх кораблів. Йдеться про мало не постійну присутність", - вважає експерт.

Він підкреслює, що Росія, атакувавши українські кораблі в нейтральних водах і захопивши моряків, "розворушила ціле осине гніздо у вигляді НАТО".

"Альянс прекрасно розуміє, що в акваторії Чорного моря РФ на даний момент є домінуючою силою, якій одна країна самостійно не здатна протистояти. А позаблокові країни на зразок України і Грузії в першу чергу знаходяться в серйозній небезпеці. Тому дотримання закону під тиском більш серйозної сили і є, швидше за все, першочерговою метою подібного можливого проходу", - резюмував він.

Подробиці читайте в матеріалі "Апострофа": Нова спроба України форсувати Керченську протоку: як змусити Росію відступити.