RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Порошенко помилився з воєнним станом: генерал вказав на важливі нюанси

Необхідності введення в Україні воєнного стану не було навіть після загострення ситуації навколо Азовського моря.

Про це "Апострофу" розповів екс-глави Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж.

На думку генерала, навіть на період обстрілів українських моряків і затримання катерів це не було підставою для введення воєнного стану. А посилення бойових позицій, особливо в районі Азовського моря - все це передбачається відповідним регламентом і законодавством України.

"Тобто не було необхідності вводити воєнний стан на території десяти областей. Це підтверджують і військові експерти, і наші зарубіжні партнери, які висловилися проти того, що військовий стан має бути введено по всій країні, повинно було скасувати вибори і порушувати конституційні права громадян", - додав він.

Маломуж підкреслив, що потрібно посилити боєготовність на пріоритетних напрямках, але виключно в рамках чинного законодавства.

"З огляду на, що не було надзвичайних ситуацій для воєнного стану, стає зрозуміло, що ті органи влади і управління, які повинні виконувати свої функції в рамках військового положення, виконували їх лише номінально. Тобто перевіряли відповідну боєготовність, підвищення готовності до можливого проведення збройного конфлікту - все це могло проводитися в режимі зобов'язань або регламентів Збройних сил України ", - пояснив він.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Де були наші держчиновники під час воєнного стану? - генерал.